- Autor: Katulata
- Doba přípravy (min.): 15
- Uživatelský recept
- Porce: 25.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vločky pohankové | 100 |
Kakao Holandské (v suchém stavu) | 5 |
Jablka | 200 |
Máslo čerstvé | 110 |
Kypřící prášek do pečiva | 6 |
Mouka bezlepková | 250 |
Med | 30 |
Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 100 |
Dochucovadla:
1/2 lžičky jedlé sody, 1/2 lžičky soli, 1 lžička skořice, 1/4 lžičky muškátového oříšku, 1 lžička guarové gumy
Energetická hodnota celkem: 11267 kJ
Bílkoviny (g): 36,
Tuky (g): 101,
Sacharidy (g): 406,
SAFA (g): 63,
Cukry (g): 151,
Vláknina (g): 18,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 451 kJ
Bílkoviny (g): 1.4, Tuky (g): 4, Sacharidy (g): 16.2, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 0.7, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Nachystáme si všechny sypké ingredience a smícháme je dohromady. V jiné nádobě si ušleháme dohromady změklé máslo, med a cukr. Do sladkého másla přimícháme kousky jablek a nasypeme sypkou část a zpracujeme dohromady do jedné velké hroudy (podle potřeby můžeme přilít trochu mléka), kterou pak pomocí váhy rozdělíme na 25 stejných 30g hroudiček, které vytvarujeme do sušenky, dáme na pečící papír a pečeme asi 10minut při 190°C. Sušenky po vytáhnutí z trouby jsou měkké, necháme je na plechu vychladnout a ony trochu ztvrdnou :-) Přeji vám silnou vůli ať je nesníte všechny najednou :-D
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.